Prva specijalizirana tvornica u Hrvatskoj dnevno proizvede 430.000 bureka

Bez autora
Dec 07 2014

Prva specijalizirana tvornica bureka u Hrvatskoj počela je s radom sredinom studenog u Osijeku. Tvornica se nalazi na 5.500 četvornih metara bivše tvorničke hale Elektro-Osijeka,a sagradio ju je poduzetnik Mato Škojo, čelni čovjek Mlinara. Izgradnja je stajala 40 milijuna kuna. Tvornica je jedna od najmodernijih pekarskih pogona u ovom dijelu Europe, trenutno ima instalirane četiri proizvodne linije s kapacitetom proizvodnje od 430.000 komada bureka na dan, a kada pogon dobije dvije dodatne linije ta brojka će se popeti na 700.000 bureka dnevno. Tvornica trenutno zapošljava 40 zaposlenika, a kada se budu u potpunosti počeli koristiti proizvodni kapaciteti očekuje se da će broj zaposlenih u tvornici narasti na 110. Tvornički burek radi se isključivo sirovinama hrvatskog podrijetla (brašno, svježi sir, meso, krumpir, špinat, luk) od pozantih dobavljača. Burek se u osječkom pogonu proizvodi šest dana u tjednu, a puni se s desetak vrsta različitih nadjeva, u slatkim i slanim kombinacijama, različitih veličina i oblika.

Prva specijalizirana tvornica u Hrvatskoj dnevno proizvede 430.000 burekaPrva specijalizirana tvornica bureka u Hrvatskoj počela je s radom sredinom studenog u Osijeku, donosi portal Osijek031. Tvornica se nalazi na 5.500 četvornih metara bivše tvorničke hale Elektro-Osijeka,a sagradio ju je poduzetnik Mato Škojo, čelni čovjek Mlinara.

Izgradnja je stajala 40 milijuna kuna. Tvornica je jedna od najmodernijih pekarskih pogona u ovom dijelu Europe, trenutno ima instalirane četiri proizvodne linije s kapacitetom proizvodnje od 430.000 komada bureka na dan, a kada pogon dobije dvije dodatne linije ta brojka će se popeti na 700.000 bureka dnevno. Tvornica trenutno zapošljava 40 zaposlenika, a kada se budu u potpunosti počeli koristiti proizvodni kapaciteti očekuje se da će broj zaposlenih u tvornici narasti na 110.

Tvornički burek radi se isključivo sirovinama hrvatskog podrijetla (brašno, svježi sir, meso, krumpir, špinat, luk) od pozantih dobavljača. Burek se u osječkom pogonu proizvodi šest dana u tjednu, a puni se s desetak vrsta različitih nadjeva, u slatkim i slanim kombinacijama, različitih veličina i oblika.

Bureci se izvoze u mnoge europske države, a od idućeg tjedna kreće izvod u Australiju te Rusiju. Rusima se sviđa osječki burek koji nije mastan i ima manje kalorija od klasičnog bureka iz pekara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik